Forside Ålum Forsamlingshus
Er du borger i Ålum og omegn, kan du med fordel registrere dig som bruger. Du vil derefter få en mail når der sker noget interessant.Ålum Forsamlingshus

 

Udlejning af Ålum Forsamlingshus

For yderligere information omkring udlejning klik her for at komme til Ålum Forsamlingshus' hjemmeside http://ålum-forsamlingshus.dk/.

 

Ålum Forsamlingshus er ejet af Ålum og Omegens Beboerforening.

Foreningen er partipolitisk neutral, og har til formål at varetage medlemmernes interesser overfor offentlige myndigheder mv., at tage initiativ til løsning af opgaver af fælles interesse og at medvirke til at fremme sammenhold og trivsel i Ålum og omegn. Foreningens formål er også gennem forsamlingshuset at være møde- og samlingssted for egnens befolkning, herunder foreningsaktiviteter og private sammenkomster.

Det er bestyrelsen herfra som i deres fritid står for vedligholdelse og udlejning af huset. Det er altså ulønnet arbejde og bestyrelsesmedlemmerne gør det fordi de synes det er sjovt, men også fordi de gerne vil have at Ålum og Omegn er et sted hvor der sker noget. Et sted hvor beboerne kan mødes i forsamlingshuset og deltage i foreningens arrangementer og have det sjovt sammen.

Ålum Forsamlingshus udlejes til private og foreninger til fester af enhver slags. Der er afholdt bryllupper, konfirmationer, og barnedåb, for ikke at nævne diverse runde fødselsdage og andre festlige lejligheder.

Derudover udlejes huset også til foredrag, kunstudstilling, Egnsteatre og andre kulturelle arrangementer. For yderligere information omkring udlejning klik her.

Det er her man holder de årlige generalforsamlinger i byens foreninger, borgermøder, fællesspisninger, høstfesterne og juletræsfesterne, ligesom forsamlingshuset er det naturlige samlingssted for foredragsaftener og de traditionsrige dilettantforestillinger.

Et utal af familiefester - brylluper, konfirmationer, barnedåb og runde fødselsdage, har der været holdt i forsamlingshuset – både af nuværende og tidligere Ålumborgere. 

 

Ålum Forsamlingshus Historie

Det nuværende forsamlingshus i Ålum blev bygget i 1923 som det fremgår af skiltet over indgangsdøren. p1180004

Før den tid måtte Ålums beboere mødes i huse, der også blev brugt til andre formål, bl.a. smedje.

Indvielsen af det nye forsamlingshus i 1923 var derfor et stort fremskridt for byen og dens beboere.

I de forløbne snart 90 år har huset dannet ramme om mange forskelligartede aktiviteter. Det har desuden fået tilbygning og renovering op igennem 1980'erne.

 

Huset har gennemgået en større renovering i 2016 og fremstår derfor nyt og lækkert. Huset har 2 store lyse sale med plads til 120 spisende gæster, garderobe, dame- og herretoiletter, handicaptoilet, og et flot velfungerende køkken med nyt storkøkken-udstyr. 

 

 
Website by BUCHS